Co děti v lesní mateřské školce potřebují?

Děti potřebují oblečení,  které si mohou umazat. V teplých dnech nosíme do lesa dlouhé kalhoty/legíny, pevné boty a tričko s dlouhým rukávem (dlouhé oblečení nás chrání před přímým sluncem a klíšťaty).  V zimních/deštivých dnech je základem teplá spodní vrstva (merino),  kvalitní rukavice (jdou přetáhnout přes rukáv bundy), dobrá čepice (aby nelezla do očí) a nákrčník (případně kukla), holínky,  nepromokavé kalhoty a bunda (pláštěnka). Děti do školky dále potřebují sacák/deku + polštářek a karimatku. Přezůvky – nejsou nutné (máme dost erárních). Důležitý je malý batůžek s prsní přezkou a láhev (termoska – drží nápoj teplý/studený), ze které se dítě umí samo napít. Děti také potřebují svačinovou krabičku. Všechny věci prosíme podepsat lihovým fixem případně nalepit samolepku – pro nás i pro děti je důležité, abychom poznali, jak věc komu patří. Děti dále potřebují tašku s náhradními věcmi (taktéž podepsanou). V případě chladu, promočení nebo “nehody” se děti převlékají.

V LMŠ máme také erární oblečení, které s sebou nosíme v krosně do lesa a v případě jakékoliv nehody dětem oblečení půjčíme. Komfort dětí je pro nás klíčový.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>